De Nachtwacht-200.000 houten pixels van 1x1 cm

Jakko Woudenberg; ”Dus die Nachtwacht gaat er komen. Het is technisch te doen, dat weet ik zeker! Waarbij de hoeveelheid werk  zelfs het project bij Krinkels in het niet doet vallen. Want de Nachtwacht gaat bestaan uit zo’n 200.000 pixels van 1x1 cm. Door vele houtsoorten en -tinten te gebruiken en te werken met houtstructuren, kun je de Nachtwacht tot leven brengen. En je bent zomaar 3 jaar bezig. Dat de Nachtwacht spectaculair wordt, weet ik zeker. Ik hoop dat hij  een tijd op wereldtournee kan, zodat een groot publiek hem kan bewonderen en hij bekendheid krijgt. Uiteindelijk gaat hij vast ergens zijn eindbestemming krijgen.

In de Nachtwacht gebruiken we enkel hout dat uit beheerde bossen vandaan komt (FSC en PEFC). Ook wordt er rest- en gerecycled hout, in het project verwerkt.”

Wil jij ook op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in het Nachtwacht-project (’s werelds beroemdste kunstwerk in hout)?

Volg dit unieke project op  de website en Social media.
En meld je aan voor de nieuwsbrief  en volg daarmee het hele proces van Jakko Woudenberg op de voet. https://www.dutchwoodartist.com/ml-33088-0/nieuwsbrief

 

Jakko Wiudenberg Jakko Wiudenberg